Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zuster Anne helpt patiënten thuiszorg

DEN HAAG - Ongeveer dertig thuiszorginstellingen hebben zich verenigd in de organisatie Zuster Anne. Zuster Anne staat volgens de instellingen voor kwaliteit en zorgvernieuwing.

De organisatie wil voorkomen dat nieuwe cliënten op wachtlijsten belanden door cliënten goed door te verwijzen naar instellingen die nog plaats hebben.
 
Marktwerking
Steeds meer mensen doen een beroep op thuiszorg en de kosten dreigen de pan uit te rijzen. Het kabinet introduceert daarom per 1 januari volgend jaar marktwerking. Gemeenten moeten contracten voor hun inwoners afsluiten met organisaties die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.
Cliënten kunnen in principe ook zelf kiezen bij welke instelling ze aankloppen voor hulp.
 
Patiëntenstops
De afgelopen zomer bleken instellingen door heel Nederland de groei van nieuwe klanten niet te kunnen verwerken. Uit angst voor geldtekort stelden ze daarom patiëntenstops in. Veel ouderen kregen daardoor niet de hulp waar ze volgens de regels recht op hadden. Instellingen bleken nieuwe cliënten niet door te verwijzen naar concurrerende organisaties in dezelfde regio die nog wel plaats hadden.
Zuster Anne gaat 26 september officieel van start, onder meer via hun nieuwe website: www.zusteranne.nl
 

redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.