Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Aanmelden prevalentiemeting van start

De Universiteit van Maastricht heeft onlangs een nieuwe site gelanceerd van de Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen. Je kunt je op deze site aanmelden voor de meting die op 3 april 2007 wordt gehouden.

 
In vergelijking met afgelopen jaren kent de LPZ komend jaar een iets andere opbouw. Alle deelnemende instellingen moeten per patiënt/cliënt/bewoner een algemeen gedeelte invullen. Hierin zijn de prestatie-indicatoren van de inspectie verwerkt. Instellingen krijgen hierdoor meteen de beschikking over de cliëntgebonden gegevens voor de inspectie. Het is dus niet nodig tweemaal een uitgebreide meting te verrichten, zoals in het verleden.
 
Valincidenten
De LPZ startte in 1998 met het meten van decubitus en is in 2004 uitgebreid met de zorgproblemen incontinentie, smetten en ondervoeding. Komend jaar zal ook het zorgprobleem valincidenten worden meegenomen.
 
Inzicht in beleid
De meting is een beschrijvend onderzoek, waarin met behulp van gestandaardiseerde vragenlijsten de prevalentie, preventie en behandeling van de zorgproblemen, evenals kwaliteitsindicatoren op instellings- en afdelingsniveau, worden gemeten. Aanmelden kan op de speciale site.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.