Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Afvallen beste voornemen 2007

Ruim de helft van de Nederlanders vindt zichzelf te zwaar en wil daar in het nieuwe jaar wat aan doen. De belangrijkste en gezondste voornemens voor 2007 zijn het verbeteren van de conditie, afvallen en meer bewegen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het Convenant Overgewicht liet uitvoeren door Motivaction, onder mensen tussen 18 en 65 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat een gezonde leefstijl vooral jongeren aanspreekt, gevolgd door rustig leven en genieten, wat weer populairder is bij ouderen. De gemiddelde Nederlander is met een Body Mass Index van 25,8 te zwaar. De meesten erkennen dit ook en geven bovendien aan dat de oorzaak hiervoor vooral bij het eigen ongezonde gedrag moet worden gezocht. De belangrijkste reden voor de ondervraagden om af te vallen is om zich lekkerder te voelen en de conditie te verbeteren.

Zestien kilo eraf
Desondanks voelen de meeste Nederlanders zich, naar eigen zeggen, redelijk gezond en voldoet ruim 60 procent aan de norm voor gezond bewegen van 30 minuten per dag. De mensen die zichzelf te zwaar vinden, willen gemiddeld 16 kilo afvallen.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.