Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

E-learning voor pijnverpleegkundigen

Pijndeskundigen Eric de Roode en Marion Giesberts zijn gestart met een nieuwe site met e-learningprogramma’s voor verpleegkundigen op het gebied van pijnbestrijding.

De site is sinds maandag 8 januari 2007 actief. www.e-nursing.nl richt zich op scholing op het gebied van pijnbestrijding.
 
Herregistratie
De site is opgestart door Marion Giesberts, kwaliteitsfunctionaris in Universitair Longcentrum Dekkerswald in Nijmegen, en Eric de Roode. Hij is Nurse Practitioner Anesthesie in het Medisch Centrum Alkmaar. Volgens hem komt de site tegemoet aan de toegenomen vraag naar scholing, met het oog op herregistratie van verpleegkundigen.
De behoefte aan educatie op het gebied van pijnbestrijding blijkt groot. ‘Als we willen, kunnen we iedere dag in het land een training geven,’ aldus Eric de Roode. ‘Het voordeel van e-learning is dat verpleegkundigen de scholing achter hun eigen pc kunnen volgen. Het is efficiënter en dat is ook een voordeel voor werkgevers.’
 
Accreditatie
Voor de e-learningprogramma’s, op dit moment ‘postoperatieve pijnbestrijding’ en ‘verwijderen epiduraal katheter’ is accreditatie aangevraagd, onder andere bij de Nederlandse Vereniging voor Anesthesie Medewerkers (NVAM).
De site bevat ook een demonstratiecursus. Mocht de belangstelling groot zijn, dan zal het cursusaanbod worden uitgebreid, aldus De Roode.
 

 

Redactie Nursing – Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.