Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste wietapotheek in Groningen

De eerste cannabis-apotheek opent zijn deuren in Groningen. Chronisch zieken kunnen daar terecht om medicinale cannabis te kopen tegen coffeeshopprijzen.

 
De cannabis-apotheek is opgezet door de Stichting Medicinale Cannabis Nederland (MCN), die als doel heeft mediwiet zo goedkoop mogelijk te leveren aan patiënten. Voor 6 euro per gram wordt wiet van staatskweker Bedrocan in de cannabis-apotheek verkocht. ‘Dat is gelijk aan de prijs van wiet in coffeeshops’, zegt initiatiefneemster Fleur Woudstra.
 
Chronisch zieken
Sinds 2003 is medicinale cannabis verkrijgbaar bij de apotheek. ‘Het is daar echter wel veel duurder dan de wiet in de coffeeshops. Chronische patiënten, die vaak in de bijstand zitten, bleven daardoor aangewezen op de coffeeshops’, aldus Woudstra. De producten die in de cannabis-apotheek worden verkocht zijn, in tegenstelling tot de wiet van coffeeshops, van farmaceutische kwaliteit. Dit betekent dat medicinale cannabis gegarandeerd geen pesticiden, zware metalen of andere ziekteverwekkers bevat. Bovendien is het altijd van dezelfde sterkte en samenstelling.
 
MS
Medicinale cannabis wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verminderen. Het is onder meer werkzaam bij multiple sclerose (MS), misselijkheid en verzwakking bij kanker en aids en tics bij het syndroom van Gilles de la Tourette.
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.