Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Erepenning voor mammacare-verpleegkundigen

De tweejaarlijkse erepenning van het CWZ in Nijmegen is op 8 januari toegekend aan verpleegkundigen Rebecca Berry en Bianca Dekker. Zij ontvangen de prijs voor hun pionierswerk in de mammacare.

Dankzij de ‘voor de patiënt is ons niets te veel-houding’ van beide verpleegkundigen ontstond in vijf jaar tijd een goedlopende, door patiënten zeer gewaardeerde polikliniek binnen het Centrum voor Borstaandoeningen van het Canisius-Wilhemlmina Ziekenhuis. Binnen de mammapoli vervullen Berry en Dekker een hoofdrol bij het verbeteren en versnellen van het traject van onderzoeken. De patiënten kunnen hierdoor rekenen op een snelle diagnose en een helder traject wanneer behandeling nodig blijkt.
 
Vraagbaak
Jaarlijks worden meer dan 250 patiënten begeleid door de mammacare-verpleegkundigen. De patiënten mogen ook van huis uit contact opnemen om de poli als ‘vraagbaak’ te gebruiken. 
 
Gedreven
De jury (medische en verpleegkundige staf, OR en Raad van Bestuur) roemt de gedrevenheid van beide mammacare-verpleegkundigen. Hun wil om de patiënten altijd de best mogelijke zorg te verlenen geeft de zilveren erepenning extra glans, aldus de jury.
 
Actief
Rebecca Berry en Bianca Dekker zijn ook regionaal en landelijk actief binnen hun vak, met name op het gebied van kennisdeling en scholing. In 2006 onderzocht de Consumentenbond de zorg die de Nederlandse ziekenhuizen bieden aan mensen met borstkanker. De CWZ-mammapoli eindigde in dit vergelijkende onderzoek op een eervolle tweede plaats.
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.