Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lucia de B. schrijft kaart uit gevangenis

De Haagse verpleegkundige Lucia de B. oefent in de gevangenis met schrijven. Door het CVA dat haar trof moet zij dat opnieuw leren. Dat meldt haar vertrouweling Metta de Noo aan Nursing.  
Lucia de B. schrijft kaart uit gevangenis

 

Lucia de B. is in juni vorig jaar veroordeeld voor de moord op enkele patiënten en kreeg tijdens het gerechtelijk proces een hersenbloeding. Na het CVA werd zij afatisch en ging ze motorisch achteruit. Nu is zij bezig om weer te leren schrijven, zo blijkt uit de handgeschreven kaart van Lucia die Metta de Noo aan Nursing zond.

Onschuld

De Noo, verpleeghuisarts en goede bekende van Lucia, heeft zich tijdens het proces ingezet om de onschuld van Lucia aan te tonen. Ondanks de veroordeling is zij hier nog altijd mee bezig. De Noo zet vraagtekens bij het bewijsmateriaal.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.