Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MRSA in Haags ziekenhuis

Het Hagaziekenhuis in Den Haag heeft afgelopen weekeinde een gedeeltelijke opnamestop afgekondigd in verband met aanwezigheid van de MRSA-bacterie.

Het gaat om de afdelingen gynaecologie, verloskunde en neonatologie in het voormalige Rode Kruisziekenhuis aan de Sportlaan. Vijf patiënten zijn besmet geraakt met de ziekenhuisbacterie. Zij zijn inmiddels al weer thuis en hebben niets aan de besmetting overgehouden, aldus een woordvoerder.
Schoonmaak
Alle medewerkers en patiënten van de besmette afdelingen zijn onderzocht en de zalen zijn schoongemaakt. De afdeling verloskunde gaat naar verwachting vandaag weer open, de andere afdelingen zullen snel volgen.
Gevaar
Voor gezonde mensen levert MRSA weinig gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met wonden, infusen of een zwakke gezondheid kan worden vertraagd. Ze kunnen er ziek van worden of er zelfs aan doodgaan.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.