Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mantelzorgers krijgen 250 euro van Ross

Mantelzorgers krijgen alsnog een jaarlijks extraatje van 250 euro. Staatssecretaris Clémence Ross heeft hiervoor een regeling in de maak.
Mantelzorgers krijgen 250 euro van Ross

Eerdere plannen om mensen die voor hun naasten zorgen een extraatje te geven mislukten. De Tweede Kamer steunde vorig jaar een amendement van SGP’er Van der Vlies die voorstelde de toeslag door de belastingdienst te laten uitbetalen. Dat bleek om allerlei technische redenen onuitvoerbaar. 'Ik ga dat nu regelen', zegt Ross vandaag in een interview met Trouw. 'Het Centraal Indicatieorgaan Zorg neemt in de indicatie op dat er mantelzorg wordt verleend. Op basis van die indicatie wordt er uitgekeerd. Mantelzorgers die iemand verzorgen met een indicatie die tenminste zes maanden geldig is, hebben recht op die 250 euro.' Vrijdag bespreekt ze haar plannen in de ministerraad.
 
Gevolgen WMO
Vandaag houdt het ministerie samen met gemeenten en welzijnswerkers een congres in Rotterdam over de gevolgen van de WMO. Volgens Ross is er de afgelopen jaren genoeg gediscussieerd over de huishoudelijke hulp en wordt het tijd dat gemeenten een duidelijk welzijnsbeleid gaan voeren. Zo moeten gemeenten ondersteuningspunten voor mantelzorgers opzetten en vrijwilligerswerk stimuleren.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.