Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nederlanders hebben vertrouwen in zorg

Vergeleken met afgelopen jaar, stijgt het vertrouwen van Nederlanders in de gezondheidszorg.

Dit blijkt uit een onderzoek dat TNS Nipo onder Nederlanders en zorgverleners, huisartsen en medisch specialisten, heeft uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek worden woensdag in Den Haag gepresenteerd tijdens het Clingendael Health Forum 2007.
 
Tevreden
Uit het onderzoek blijkt dat 87 procent van de bevolking tevreden is over de Nederlandse gezondheidszorg. Dat is dertien procent hoger dan een jaar geleden. Ook is de onduidelijkheid die een jaar geleden over de nieuwe zorgverzekering bestond nu grotendeels verdwenen: tweederde van het publiek zegt er nu voldoende van af te weten. Een jaar geleden was dit nog slechts 27 procent.
 
Financiën
Over de financiële effecten is tweederde van de ondervraagden minder te spreken. Slechts 7 procent spreekt over een gunstig effect. Huisartsen en medisch specialisten zijn echter minder tevreden over de gezondheidszorg, al bleef de door hen verwachte verslechtering van de kwaliteit van de zorg achterwege. Volgens 68 procent van de ondervraagde huisartsen is de zorg kwalitatief gelijk gebleven. De zorg moet wel beter, vindt 91 procent van de Nederlanders en ruim 80 procent van de artsen. Volgens artsen ligt de oorzaak van het onvoldoende innoveren van de zorg bij het ontbreken van een duidelijke innovatieagenda bij de overheid.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.