Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Noro-virus waart rond in Rotterdamse zorg

Rotterdamse zorginstellingen worden geteistert door het Noro-virus. Dit virus is ook bekend als het diarreevirus en zorgt voor de nodige problemen.
Noro-virus waart rond in Rotterdamse zorg

 
Al een aantal dagen waart het virus rond in minstens zes zorginstellingen in de Rotterdamse regio. Het virus stak de kop op in een verpleeghuis, maar ook het Medisch Centrum Rijnmond-Zuid heeft inmiddels last van Noro. Op de afdeling cardiologie is een tijdelijke opnamestop, omdat een groot deel van het personeel is geveld door het virus. Bezoekers van het ziekenhuis moeten mondkapjes en wegwerpschorten dragen. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.
 
Seizoensgebonden
Het Noro-virus veroorzaakt klachten als overgeven en diarree en duurt zo'n twee dagen. Volgens de GGD is het virus een seizoensgebonden kwaal: het komt vooral in de herfst en de winter voor. 'Wat vooral opvalt aan dit virus, is dat het verschrikkelijk besmettelijk is', zegt een GGD-woordvoerder in het Algemeen Dagblad. 'Als je zonder mondkapje een beetje braaksel van een patiënt opraapt, heb je het zo zelf te pakken.'
 
Maatregelen
De GGD heeft de Rotterdamse zorginstellingen opgeroepen om strikte hygiënische maatregelen toe te passen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.