Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Pijnverpleegkundigen verenigen zich

Pijnverpleegkundigen kunnen zich voortaan aansluiten bij een beroepsvereniging. Het voormalige Verpleegkundig Pijnnetwerk is overgegaan in de Landelijke Vereniging voor Pijnverpleegkundigen. 

 

Volgens verpleegkundig pijnconsulent en secretaris van de nieuwe vereniging Rianne van Boekel pasten de verantwoordelijkheden en taken niet langer in een netwerk. ‘De behoefte werd steeds groter om het netwerk om te vormen tot iets officieels, met structurele mogelijkheden voor ledenraadpleging en het opzetten van werkgroepen’, zegt zij.

 

Positieversterking

Op dit moment zijn er zo’n zestig pijnverpleegkundigen en verpleegkundig consulenten lid van de nieuwe beroepsvereniging, maar Van Boekel verwacht dat de meeste van de 150 leden van het voormalige netwerk zich zullen inschrijven. ‘We zijn nu beter georganiseerd en daardoor is er meer mogelijk op het gebied van positieversterking van pijnverpleegkundigen en hun deskundigheidsbevordering’, zegt de secretaris. ‘Het streven is ook om te gaan fuseren met de V&VN.’

 

Pijnanamnese

Het voormalige Landelijke Verpleegkundig Pijnnetwerk bestond sinds 2001 en daaruit kwamen producten voort als de landelijke pijnanamnese en een grootschalig pijncongres.

 

 

Redactie Nursing – Brenda Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.