Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Sms'je moet herinneren aan medicijninname'

Artsen, apothekers en medicijnfabrikanten moeten patiënten beter helpen bij het goed innemen van hun medicijnen. Zo zouden ze een sms'je via de mobiele telefoon kunnen sturen om de patiënt er aan te herinneren dat een tablet moet worden ingenomen.

 
Andere dosering
Een andere oplossing zou volgens de onderzoekers kunnen zijn dat medicijnfabrikanten werkzame stoffen in een andere dosering in een pil stoppen zodat de patiënt het middel nog maar een keer per dag hoeft in te nemen.
 
Therapietrouw
Medicijnen werken veel beter als de patiënt ze volgens de voorschriften inneemt. Het is al jaren bekend dat patiënten dat niet altijd doen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.