Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vegetariërs zijn slimmer

Kinderen met een hoog IQ blijken op latere leeftijd vaker vegetariër te worden, zo schrijft het tijdschrift the British Medical Journal (BMJ).

 
Dit is de uitkomst van een Brits onderzoek onder meer dan 8000 mannen en vrouwen van dertig jaar. Van al deze deelnemers was al op tienjarige leeftijd de intelligentie gemeten. Twintig jaar na deze intelligentietest bleek dat de pientere kandidaten onder hen veel vaker vegetariër geworden waren. Hoe hoger het IQ, hoe vaker men het vlees liet staan.
 
Vaker vrouw
Uit het Britse onderzoek blijkt dat bij een stijging van 15 punten van de IQ-score, de kans dat iemand uiteindelijk vegetariër wordt, 38 procent groter is. Bovendien zijn diegenen die kiezen voor een vleesloos bestaan vaker vrouw en hebben ze een hogere opleiding. Helaas voor hen, betekent dit niet dat ze ook een hoger inkomen genieten.
 
Geen of een beetje
De mate waarin men het vlees had afgezworen, kon niet aan het IQ afgelezen worden. Zo was er geen duidelijk onderscheid tussen de ‘hardcore’ vegetariërs en zij die nog wel eens een vis of kip verorberden.
 


 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.