Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verkoudheidsvirus bestrijdt mogelijk tumor

Simpele verkoudheidsvirussen vormen mogelijk een doorbraak bij de bestrijding van tumoren. In Groot-Brittannië beginnen binnenkort proeven met kankerpatiënten die genetisch gemanipuleerde virussen krijgen toegediend.
Verkoudheidsvirus bestrijdt mogelijk tumor

 
De Britse geneticus Leonard Seymour heeft bereikt dat de virussen onherkenbaar zijn voor het immuunsysteem van het lichaam, maar wel de kankercellen bereiken die moeten worden vernietigd.
 
Onschadelijk gemaakt
Hierdoor worden de virussen, zoals in eerder onderzoek het geval was, niet door het immuunsysteem onschadelijk gemaakt terwijl ze door het bloed naar de tumoren 'reizen'. Ook hoeven de virussen dan niet direct in een tumor te worden geïnjecteerd, zo meldde donderdag de Britse krant The Guardian.
 
Uitschakelen
Volgens Seymour is de behandeling vooral nuttig voor het uitschakelen van uitzaaiingen van tumoren. In de proeven die de komende jaren volgen, zullen de gemanipuleerde virussen, onder meer het adenovirus en het virus dat gebruikt wordt in vaccins tegen waterpokken, direct ingespoten worden in tumoren in de lever.
 
Test
Naar verwachting moet de behandeling nog meerdere jaren worden getest en aangepast voordat ze op grotere schaal in de gezondheidszorg kan worden toegepast.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.