Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Website noemt 'slechte' zorginstelling bij naam

Zorginstellingen die slecht presteren staan sinds gisteren met naam en toenaam vermeld op de website van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Website noemt 'slechte' zorginstelling bij naam

Volgens een woordvoerster van de Inspectie gebeurt dit om de openheid in de gezondheidszorg te vergroten.
 
Orde op zaken
Daarnaast denken de Inspectie en het Ministerie van Volksgezondheid dat de tehuizen zo worden aangemoedigd snel orde op zaken te stellen. Bewoners en hun familie kunnen op deze manier bovendien makkelijk zien hoe het gesteld is met hun zorginstelling.
 
Genoemd op de site
De volgende verpleeginstellingen worden nu genoemd op de website van de IGZ: (http://www.igz.nl/. Deze site werkt overigens (nog) niet.) Verpleeghuis Grubbeveld in Maastricht, verzorgingshuis Sint Josefoord in Nuland, woonzorgcentrum De Bron in Eijsden en verzorgingshuis Klein Rijckholt, Sint Josef in Rijckholt.
 
Onverantwoorde zorg
De inspectie heeft deze instellingen onder verscherpt toezicht gesteld. Van drie van de vier organisaties concludeert de inspectie dat 'sprake is van een zeer hoog risico op onverantwoorde zorg'. Voor de vierde geldt 'dat er onvoldoende voorwaarden in de organisatie aanwezig zijn om verantwoorde zorg te kunnen leveren'.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.