Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuizen gaan beveiliging opvoeren

Bijna alle ziekenhuizen (94%) willen de komende jaren de beveiliging van hun instellingen opvoeren.
Ziekenhuizen gaan beveiliging opvoeren

 
Dat blijkt uit een enquête van de branchevereniging NVZ en RTL Nieuws onder bij de NVZ aangesloten algemene ziekenhuizen. Ziekenhuizen ervaren een verharding van de maatschappij en daarmee samenhangend toenemend agressief gedrag van patiënten en bezoekers, zo komt uit de enquête naar voren.
 
Instructie personeel
96 Procent van de ziekenhuizen doet al meer aan beveiliging dan vijf jaar geleden. Extra instructie van het personeel scoort daarbij hoog (72%), gevolgt door het inzetten van (meer) beveiligers (28%) en een pasjesregeling of een identificatieverplichting (28%).
 
De kosten
De instellingen moeten de kosten voor het opvoeren van de beveiliging zelf dragen. Zeventien procent van de ziekenhuizen uit de enquête zegt daar zeker geen budgetaire ruimte voor te hebben. Ruim een derde (35%) geeft aan daarvoor waarschijnlijk geen gelden vrij te kunnen maken.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.