Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

AMC gaat 10 miljoen bezuinigen

De komende tien jaar gaat het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam in totaal 10 miljoen bezuinigen op ondersteunende diensten.
AMC gaat 10 miljoen bezuinigen


Volgens een voorlichter van het AMC worden verpleegkundigen hierbij ontzien.

Ontslagen
Gedwongen ontslagen binnen de ondersteunende diensten zijn niet uitgesloten omdat het aantal banen daar met 185 moet worden verminderd. Onder ondersteunende diensten vallen onder meer de facilitaire dienst en de administratie.

Redenen
De door de overheid opgelegde doelmatigheidskortingen zijn voor het AMC niet meer op te brengen. De opgelegde kortingen zijn opgelopen tot 19 miljoen. Andere redenen om te gaan bezuinigen zijn: kritisch kijken of het werk efficiënter kan en ruimte creëren voor nieuwe ontwikkelingen.


 
Lees ook op nursing.nl:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.