Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bonden roepen op tot voorbereiden acties

CNV Publieke Zaak gaat acties voorbereiden in de ouderen- en thuiszorg, omdat de werkgevers (Actiz en BTN) niet gereageerd hebben op het ultimatum van 5 oktober.
Bonden roepen op tot voorbereiden acties

Het enige wat de werkgevers hebben gedaan is de bonden uitnodigen het cao-overleg te hervatten. Bestuurder Leon Vincken: 'Natuurlijk blijven wij open staan voor overleg. Wij gaan dan ook zeker in op uitnodigingen om verder te praten. Tegelijkertijd gaan we acties voorbereiden, omdat de werkgevers niet ingegaan zijn op onze eis te stoppen met de afbraak van de cao’s voor de 340.000 werknemers in de ouderen- en thuiszorg.'


Actiecomités
Daarom heeft CNV Publieke Zaak de leden opgeroepen samen met collega’s actiecomités te gaan vormen. De actiedraaiboeken liggen inmiddels klaar op de regiokantoren van CNV Publieke Zaak. Daarin staan alle spelregels om acties goed en volgens de wet te laten verlopen. Vincken: 'Het is nu tijd om het publiek en vooral werkgevers te laten zien dat CNV Publieke Zaak de starre houding van werkgevers niet langer accepteert. De achterban heeft zich ook uitgesproken voor harde acties. Natuurlijk zijn deze gericht tegen de werkgevers; de cliënten blijven zoveel mogelijk buiten schot. Want uiteindelijk strijden we voor een betere zorg.'


Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.