Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Dikke mensen niet getolereerd

Nederlanders hebben het steeds minder op dikke mensen, en dit terwijl het aantal mensen met overgewicht in ons land toeneemt.
Dikke mensen niet getolereerd

Dat blijkt uit een opinie-onderzoek van het tijdschrift gezondNU.

Mannen en vrouwen
Onderzoekbureau PanelWizard vroeg namens gezondNU aan mannen en vrouwen hoe ze over overgewicht bij het andere geslacht denken. Mannen zeggen over vrouwen met overgewicht: 'Zo lang ze kleren aan hebben, gaat het wel', 'afstotelijk' en 'vies'. Vrouwen zeggen over hun associatie met dikke mannen: 't zal je partner maar wezen', 'ze verzorgen zichzelf zo slecht' en 'slapjanussen zonder wilskracht'.

Zelfbeeld
Het zien van iemand die dikker is dan jezelf heeft een positief effect op het zelfbeeld, blijkt uit het onderzoek van gezondNU. De helft van alle Nederlanders zegt 'het valt wel mee met mij'. Van de mensen die aangeven een normaal gewicht te hebben, voelt vijftien procent zich zelfs superieur ten opzichte van mensen met overgewicht.

Eten op straat
Ook zijn er geen positieve reacties op eten op straat als je te dik bent. Bijna zestig procent van de mannen zegt over vrouwen die op straat een patatje eten 'zou je dat nu wel doen?'. Bij vrouwen ligt dit op 38 procent.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.