Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Grappige film bestijdt pijn bij kinderen

Het bekijken van een grappige film of televisieserie helpt kinderen bij het verdragen van een pijnlijke medische behandeling.

Dat blijkt uit een studie van de University of California in Los Angeles (UCLA) en de non-profitorganisatie Rx Laughter.

 
Achttien (gezonde) kinderen deden aan het onderzoek mee, twaalf jongens en zes meisjes tussen de 7 en 16 jaar oud. De kinderen hielden hun hand zo lang als ze konden in een bak met ijswater, met een maximum van drie minuten. Keken de kinderen ondertussen naar een grappige film, dan hadden ze volgens onderzoeker dr. Margaret Stuber ‘een significant hogere pijngrens’.
 
Pijnstillend
De kinderen ervoeren de pijn even heftig, maar er ging langere tijd overheen voordat de pijn zo erg werd dat ze hun hand moesten terugtrekken. Volgens de onderzoeker zou het bekijken van 'gewone' films ook een pijnstillend effect kunnen hebben, maar werd dit nog niet onderzocht.
Het onderzoek is gepubliceerd in het oktobernummer van het wetenschappelijke tijdschrift Evidence-based Complementary and Alternative Medicine.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.