Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Magneetziekenhuis zorgt goed voor verpleging

In Nederland komen zogenaamde Magneetziekenhuizen, naar Amerikaans concept. In Amerikaanse Magneetziekenhuizen is de arbeidstevredenheid bij verpleegkundigen erg hoog en zijn er weinig problemen met werving.

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) hebben besloten het fenomeen Magneetziekenhuis te vertalen naar het Nederlandse zorgstelsel.

Aantal criteria

Het aantal verpleegkundigen dat vertrekt uit Amerikaanse Magneetziekenhuizen is erg laag en de patiëntveiligheid is er hoog. Een ziekenhuis in Amerika krijgt de status Magneetziekenhuis wanneer zij voldoet aan een aantal criteria.

Inbreng van patiënt

De NPCF en V&VN maken momenteel een vertaling van het Amerikaanse concept naar de Nederlandse situatie en willen in 2008 de samenwerking zoeken met een aantal Nederlandse ziekenhuizen. De NPCF wil met name de inbreng van de patiënt verzekeren in het nieuwe model.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.