Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NU ’91 geeft Bussemaker advies

Beroepsorganisatie NU ’91 geeft staatssecretaris Bussemaker advies over werken in de zorg.

NU ’91 geeft Bussemaker advies


Volgens de beroepsorganisatie heeft Bussemaker advies nodig omdat zij in haar toespraak op de slotdag van de Tour van de Verzorging enkele begrippen heeft verward. Bussemaker verwarde de rol van afdelingshoofd en teamleider met die van werkbegeleider en coach.

Afspraak

Voorzitter Monique Kempff heeft volgende week een afspraak met Bussemaker. Zij zal de staatssecretaris dan inlichten over de visie van de beroepsgroep op carrièrepaden en kandidaten voor proefprojecten voorstellen. NU ’91 vindt dat de beroepsorganisatie als geen ander weet wat er op de arbeidsmarkt speelt en wat werken in de zorg inhoudt.

Mee eens

Met de rest van de toespraak is NU ’91 het roerend eens. De beroepsorganisatie pleit al jaren voor meer carrièrekansen en betere carrièrepaden voor verpleegkundigen en verzorgenden. Volgens NU ’91 is gebrek aan carrièremogelijkheden een belangrijke reden waarom professionals het beroep verlaten.Gerelateerd:

Meer carrièrekansen voor verpleegkundigen

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.