Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Twee uur extra tegen personeelstekort

Als vrouwen 2 uur per week meer werken, is het tekort aan personeel in de zorg opgelost. Dat zegt staatssecretaris Bussemaker van volksgezondheid in een interview in Trouw.


De staatssecretaris doelt met haar uitspraak op vrouwen met kleine deeltijdbanen die acht tot achttien uur per week werken. In het interview vertelt ze ook dat het meer gaan werken van vrouwen niet ten koste blijkt te gaan van de mantelzorg. ‘Het is niet zo dat, als je meer werkt, je automatisch minder gaat zorgen. Maar er is natuurlijk een grens.’

Bedrijfscultuur
Bussemaker stuurt vandaag een nota over mantelzorg en vrijwilligerswerk naar de Tweede Kamer. Daarin geeft ze aan hoe het kabinet de komende jaren de inzet van mantelzorgers en vrijwilligers wil stimuleren. Zo wil zij een alliantie met drie grote bedrijven die een bedrijfscultuur invoeren die mantelzorg aanmoedigt. Ze wil ook mannen stimuleren om meer in zowel zorg als mantelzorg te werken.

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.