Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Werkgevers gaan opnieuw praten over cao

Werkgeversorganisatie ActiZ heeft de bonden opnieuw uitgenodigd voor onderhandelingen over een nieuwe cao verpleeg-&verzorgingshuizen en thuiszorg.
Werkgevers gaan opnieuw praten over cao

Net als CNV Publieke Zaak al eerder deed, dreigen nu ook de andere bonden met acties. Zij zijn ook niet tevreden over de reactie op hun brandbrief. Hierin hebben zij duidelijk gemaakt dat er te weinig in het vat zit voor een cao-akkoord.
 
Praten
In een brief schrijft Actiz bereid te zijn 'te praten over een aantal voorstellen c.q. verlangens van de kant van de bonden' en ook 'over de eisen die moeten worden gesteld aan een zorgvuldige invoering van de basis-cao voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg.' Of er daadwerkelijk meer ruimte is om het loonbod te verbeteren, is niet duidelijk.
 
Niet optimistisch
Onderhandelaar Leon Vincken is daarom niet optimistisch gestemd. 'Wij hebben niet voor niets een duidelijk ultimatum gesteld en de actievoorbereidingen gaan onverminderd door. Ook andere bonden laten zich nu in deze bewoordingen uit en in sommige instellingen wil men al samen actie voeren.'
 
Hervatting overleg
CNV Publieke Zaak is bereid om op de uitnodiging voor vervolgoverleg op 31 oktober in te gaan. Vincken: 'Wij zullen zien wat er in het vat zit, maar ik ben niet al te optimistisch. Doorkoersen op een basis-cao en harmonisatie waarbij de werknemers de rekening betalen is geen optie meer; die tijd ligt ver achter ons.'
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.