Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Erkenning Vervolgopleiding Cardiac Care

Het College Ziekenhuisopleidingen (CZO) heeft de Vervolgopleiding Cardiac Care Verpleegkundige opgenomen als erkende opleiding.

 

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Hart en Vaat Verpleegkundigen (NVHVV) wordt het onderscheid tussen de huidige vervolgscholingen op het terrein van de cardiac-care verpleegkunde zorg steeds groter. Terwijl de zorg voor patienten op de eerste harthulp en hartbewaking complex is en de patientengroep levensbedreigend ziek.

Cardiac care
De erkende opleiding voldoet aan de vraag om meer eenduidigheid en kwaliteit van de vervolgopleiding. Bovendien draagt deze bij  aan meer goed opgeleide Cardiac care-verpleegkundigen voor patienten met al dan niet acute hartproblemen, meent de NVHVV.
Het is de negende verpleegkundige vervolgopleiding onder het regime van het CZO (www.ziekenhuisopleidingen.nl).


Redactie Nursing - Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.