Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mrsa-gevaar door vieze ambulances

Engelse vakbonden vrezen voor mrsa-besmettingen en andere virussen door vieze ambulances.
Mrsa-gevaar door vieze ambulances

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse vakbond UNISON in Groot-Brittannië.

Geen tijd
In sommige delen van het land blijkt het schoonmaken van de ambulances van onvoldoende kwaliteit. In het ergste geval was er helemaal geen personeel of tijd om de ambulance te reinigen.

Dweilbeurt

Ambulance-medewerkers meldden dat zij geen tijd krijgen om het voertuig te inspecteren, laat staan om deze schoon te maken. Wanneer zij weten dat een patiënt besmet is met de ziekenhuisbacterie clostridium difficile, krijgt de ambulance in het beste geval een snelle dweilbeurt. Targets, tijdsdruk en geld zijn volgens de medewerkers reden voor de slechte hygiëne.


Vergeten
Volgens UNISON-medewerker Sam Oestreicher maakt hygiëne deel uit van de zorg voor een patiënt. Niemand zou mogen werken of reizen in een vieze ambulance. ‘De overheid kondigde onlangs extra geld aan voor het grondig reinigen van ziekenhuizen, maar de ambulances lijken hierbij vergeten te zijn.’

UNISON

redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.