Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nursing volop in landelijke media

Het Nursingnieuws dat ruim veertig procent van de verpleegkundigen niet goed kan rekenen, heeft de landelijke media bereikt.
Nursing volop in landelijke media


Een greep uit de berichtgeving:

 
In opdracht van Nursing en The Competence Group, deed Duo Market Research onderzoek naar de rekenvaardigheden van verpleegkundigen. Hieruit bleek dat vier op de tien verpleegkundigen een onvoldoende scoort voor rekenen. Bijna dertig procent geeft aan wel eens een rekenfout te hebben gemaakt bij het toedienen van medicijnen.
 
Schokkend
Schokkende cijfers, zeker als je bedenkt dat verpleegkundigen dagelijks medicatie toedienen. Denk hierbij ook aan het oplossen en verdunnen van medicatie, het instellen van de druppelsnelheid van een infuus en het berekenen van dosering op basis van gewicht.
 
Nursing Event
Nursing biedt in samenwerking met The Competence Group alle verpleegkundigen de mogelijkheid hun rekenvaardigheid te toetsen. Ze kunnen dat doen via de website van het Nursing Event, of tijdens het Nursing Event zelf.

Het Nursing Event is het grootste vakevenement voor verpleegkundigen. Dit jaar vindt het plaats op 14 en 15 december 2007 in de Jaarbeurs te Utrecht.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.