Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Personal assistent' voor patiënten in Deventer

De patiënten van het nieuwe Deventer Ziekenhuis aan de Nico Bolkesteinlaan krijgen een persoonlijk assistent.

De roomservicemedewerker haalt bijvoorbeeld een glas water of schudt het kussen op. Maar ook doet de assistent desgewenst een boodschap. In totaal stelt het ziekenhuis zo'n 30 roomservicemederkers aan. Elke medewerker wordt aan (ongeveer) tien patiënten gekoppeld. De roomservicemedewerker houdt ook de patiëntenkamer schoon en verzorgt het eten en drinken. Volgens ziekenhuiswoordvoerder Rob van Putten is het niet zo dat de roomservicemedewerkers de vrijwilligers vervangen die af en toe hand- en spandiensten verrichten.
 
Gastvrijheid
Het Deventer Ziekenhuis gaat fors investeren in gastvrijheid. Kan een patiënt nu nog uit twee maaltijden kiezen, straks zijn er drie dagmenu's. De patiënt geeft zijn maaltijdvoorkeuren aan op een beeldscherm. Daarop komen ook een telefoon, internet- en televisievoorziening en het oproepsysteem voor de verpleegkundige.
 
Meer ziekenhuizen
De komende maanden wordt het personeel vertrouwd gemaakt met het concept. In Nederland zijn er volgens Van Putten méér ziekenhuizen die investeren in service, maar het Deventer Ziekenhuis is op dit moment het enige dat zo'n breed pakket introduceert.
 
 
Lees ook:


 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.