Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Strijd om cao VVT duurt voort

De vakbonden en wergevers in de sector verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg zijn het nog steeds niet eens over de cao VVT.


Volgens Leon Vincken van CNV Publieke Zaak is de kloof tussen bonden en werkgevers groot. 'Allereerst moet er een basiscao komen waarin de thuiszorg en de sector verpleeghuizen wordt geharmoniseerd. Vervolgens zijn er problemen rond de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), waarbij we geen verslechtering van arbeidsvoorwaarden willen. Tot nu toe zien we veel verslechteringen: inleveren van verlof, meer werken, minder gunstige onregelmatigheidstoeslag, gebroken uren-contracten.'

Conflict
Vorige week kwamen de werkgevers na lange onderhandelingen met een nieuw voorstel. Volgens de vakbonden is dit zo gecompliceerd, dat dit eerst uitvoerig bekeken moet worden. De vakbonden zijn bang dat de onderhandelingen op een conflict zullen uitlopen. Zij vinden de werkgeversvoorstellen te mager.

Volgende week is er weer overleg over de cao VVT.Christie Klaucke - redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.