Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Verpleegkundige experts willen combinatiefuncties'

Hooggekwalificeerde verpleegkundigen verlaten de zorg minder snel als ze in een combinatiefunctie kunnen werken. 
'Verpleegkundige experts willen combinatiefuncties'


Dit blijkt uit het afstudeeronderzoek van verplegingswetenschapper Lilian Lucassen aan de Universiteit Maastricht. Lucassen onderzocht in opdracht van NU'91 hoe is te voorkomen dat hooggekwalificeerde verpleegkundigen de zorg verlaten.
Het gaat om combinatiefuncties met een wisselwerking tussen directe zorgverlening en niet-cliëntgebonden taken.

Vertrek
De belangrijkste redenen voor verpleegkundigen om niet meer in de zorg te willen werken zijn onvoldoende loopbaanperspectief en ontplooiingsmogelijkheden. Het gaat vaak om doorgewinterde verpleegkundigen met veel kennis en ervaring die de zorgsector verlaten.
 
Voorwaarde
De ondervraagde expertverpleegkundigen die in een combinatiefunctie willen werken, stellen als voorwaarde dat vooral praktische zaken binnen de afdeling en organisatie goed geregeld moeten zijn. Ook stellen ze flexibiliteit van de werkgever als voorwaarde om het werken in een combinatiefunctie mogelijk te maken.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.