Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen krijgen goochelles

Kinderverpleegkundigen van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven krijgen sinds begin november goochel-les.
Verpleegkundigen krijgen goochelles


Door trucs kunnen de verpleegkundigen kinderen afleiden van pijn en vervelende handelingen.

 
Trucje
Een voorbeeld van een truc is het wegtoveren van een infuusdopje bij het inbrengen van een infuus. Later verschijnt het dopje op een magische plek en horen de kinderen het geheim van de truc, om hem thuis nog eens over te doen.
 
Pijn bij kinderen
Goochelaar Benjamin van den Akker geeft de lessen in het Veldhovense ziekenhuis. Samen met een speciaal symposium vinden ze plaats in het kader van het project ‘Pijn bij kinderen’. Het Máxima Medisch Centrum zette het project op, in samenwerking met de Katholieke Hogeschool Kempen in het Belgische Turnhout.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.