Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen winnen bronzen medaille

Verpleegkundigen Margriet van Velde en Dagmar Sluijsmans wonnen onlangs een bronzen medaille bij de WorldSkills beroepenwedstrijd in Japan.


WorldSkills is een grote beroepencompetitie die eens in de twee jaar wordt gehouden. De twee verpleegkundigen wonnen de Nederlandse ZorgTopper-wedstrijden 2006 en 2007 en mochten de beroepsgroep vertegenwoordigen tijdens de wedstrijd.

 
Rollenspellen
Tijdens vier dagen heeft het duo gestreden tegen verpleegkundigen uit diverse landen om de titel ‘wereldkampioen Care’. De wedstrijden bestonden uit rollenspellen. Tijdens nagespeelde praktijksituaties moesten de dames hun kundigheid laten zien. Een voorbeeld van zo’n nagespeelde situatie is het uit bed helpen van een halfzijdig verlamde, depressieve oude vrouw. Verder moesten de twee verpleegkundigen een leerling op een school helpen die kokend water over zich heen kreeg.
 
Staatssecretaris van Bijsterveld die bij de prijsuitreiking in Japan aanwezig was, sprak haar waardering uit voor de twee ZorgToppers.
 
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.