Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zwolse HIV-verpleegkundigen gaan sociaal isolement tegen

De Isala Klinieken in Zwolle leiden HIV-verpleegkundigen op om extra aandacht te besteden aan de sociale aspecten van een HIV-besmetting.
Zwolse HIV-verpleegkundigen gaan sociaal isolement tegen


Veel HIV-patiënten raken volgens het ziekenhuis in een sociaal isolement en aandacht voor sociale problemen is dus van belang. Naast de aandacht voor de sociale problemen nemen de verpleegkundigen kleine taken van de arts over.

 
Sociaal
De HIV-verpleegkundigen besteden meer aandacht aan het ondersteunen, adviseren en informeren van de patient in het omgaan met HIV op het werk, in relaties en met seksualiteit. Volgens het ziekenhuis blijken veel HIV-patiënten nog steeds niet altijd kunnen praten over hun ziekte met hun partner, familie, vrienden of op het werk. Hierdoor ontstaan er sociaal-emotionele problemen of raken de patiënten in een sociaal isolement.
 
HIV
Een HIV-infectie kan tegenwoordig langdurig worden onderdrukt met medicijnen, waardoor patiënten een leven leiden in redelijke tot goede gezondheid. De huidige medicatie geneest de HIV-infectie niet, maar vertraagt de ontwikkeling van de ziekte.
Op 1 december is het Wereld Aids Dag 2007 .
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.