Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Depressielijn met kerstdagen extra bemand

Tijdens de feestdagen kunnen mensen met depressieve gevoelens bellen met de depressielijn van Stichting Pandora. Rond Oud en Nieuw zijn er twee telefonisten die de depressieve bellers te woord staan, in plaats van één.
Depressielijn met kerstdagen extra bemand

Reden voor de extra inzet is dat mensen die zich down voelen, tijdens de feestdagen extra verdrietig zijn.
 
Feestdagen
In ongeveer de helft van de gesprekken vertellen de bellers over hun beleving van de feestdagen en hoe ze de dagen willen invullen. Uit telefoongesprekken van 2004 en 2005, bleek dat gevoelens van uitzichtloosheid voor depressieve mensen tijdens Kerst en Oud en Nieuw een nog zwaardere last is.
 
Bellen
Vaak zijn de bellers mensen die hun naaste hebben verloren en/of de zin van het leven kwijt zijn. De depressielijn biedt depressieve mensen een luisterend oor en geeft tips en adviezen. Het nummer van de depressielijn is 0900-6120909. De telefoondienst is geopend van maandag tot en met donderdag tussen 13.30 uur en 15.30 uur en tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Zowel Kerstmis als de jaarwisseling valt dit jaar op die dagen.
 

 
Gerelateerd:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.