Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Loonstijging voor thuiszorg, verzorgings- en verpleeghuizen

Werknemers in de thuiszorg, verzorgings- en verpleeghuizen krijgen een loonsverhoging. Werkgevers en werknemers bereikten een principeakkoord over een nieuwe CAO.
 
Loonstijging voor thuiszorg, verzorgings- en verpleeghuizen

Dat zegt Pim van Loon, onderhandelaar van de Abvakabo . De werknemers in de drie sectoren krijgen er met terugwerkende kracht per 1 januari 2007 2,25 procent bij. Per 1 januari 2008 volgt een verhoging van het loon met 3,25 procent en per 1 maart 2009 komt er nog eens 3 procent bij.

Achterstand
Omdat werknemers in de thuiszorg een achterstand hebben op hun collega's in de andere twee sectoren, krijgen zij er met ingang van 1 januari 2007 een half procent extra bij. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 1 oktober 2006 tot 1 maart 2010.

Jubelen: neen
Onderhandelaar Leon Vincken van CNV Publieke Zaak is niet in een jubelstemming. 'Ik ben ontevreden over het uiteindelijke resultaat, maar op dit moment was er niet meer uit te slepen.' Hij wijst erop dat tegenover de verhoging van de salarissen een aantal verslechteringen staat voor met name nieuwkomers in de sector. Zij krijgen lagere aanvangsalarissen.

Minder verlof
De nieuwe berekening van de vakantietoeslag is volgens CNV Publieke Zaak ook een achteruitgang. Iedere werknemer krijgt een 'verlofmandje' waar het verlof uit gefinancierd wordt. Per saldo is er sprake van minder verlof.

Achteruit
Wie nu 55 jaar is, houdt de huidige verlofregeling. Ben je nu jonger en word je vervolgens 55 jaar, dan ga je er ten opzichte van de huidige regeling 18 verlofuren op achteruit.

5 Mei
De wens van de werkgever om 5 mei te schrappen als vrije dag is van de baan. Binnenkort kunnen de leden van de bonden zich over het resultaat uitspreken.
 


 

redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.