Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis Gelderse Vallei wint Veiligheidsprijs

Het kwaliteitssysteem voor de IC van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft de Veiligheidsprijs 2007 gewonnen.


De prijs werd uitgereikt door Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN, en Roel Steenbergen, voorzitter Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis in Utrecht.

Sepsis
Het project waarmee de Gelderse Valei won was de Surviving Sepsis Campagne waarbij patiënten met bloedvergiftiging snel en adequaat worden behandeld. Doel van het initiatief is de sterfte van ernstig zieke patiënten en in het bijzonder patiënten met sepsis te verminderen. De aanpak van de Gelderse Vallei voorkomt overlijdensgevallen in ruim 17% van de gevallen.

Prijs
De Veiligheidsprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het kader van het Veiligheidsprogramma ‘Voorkom schade, werk veilig’. De Ziekenhuizen konden goede voorbeelden voor de aanpak van patiëntveiligheid inzenden en bezoekers van de bijeenkomst kozen een winnaar. De prijs bestaat uit een oorkonde en een uitnodiging voor een werkbezoek aan DSM voor een delegatie van 25 personen af te reizen.

 
Gerelateerd:

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.