Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ab Klink minister van VWS

CDA-senator Ab Klink is de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Kamerlid Jet Bussemaker (PvdA) wordt staatssecretaris van Volksgezondheid.
 
Ab Klink minister van VWS

Het kabinet-Balkende IV is bekend. De directeur van het wetenschappelijk bureau van het CDA, Ab Klink , wordt minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens de Volkskrant wordt dit ministerie mogelijk omgedoopt in Jeugd en Gezondheid.


Nieuw zorgstelsel   
De 48-jarige Klink staat bekend als invloedrijk CDA'er en vriend van Balkenende. Hij is voorstander en medebedenker van het nieuwe zorgstelsel. Naast directeur van het wetenschappelijk bureau van het CDA is hij ook senator en was hij lid van de programmacommissie.
 
Staatssecretaris
Jet Bussemaker (1961) is sinds 1998 namens het PvdA lid van de Tweede Kamer. Haar aandachtsvelden waren volksgezondheid, arbeidsmarktbeleid, arbeid en zorg, de WAO en cultuur. Daarvoor werkte Bussemaker als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar kamerlidmaatschap is Bussemaker sindsdien als universitair docent verbonden aan de afdeling politicologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze was in 2000 mede-indiener van een initiatiefvoorstel omtrent gewetensbezwaren tegen het werken op zondag. Dit voorstel werd wet nadat het in december 2002 door de Eerste Kamer werd aangenomen.
 


redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.