Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Anna Reynvaan over zorg voor kwetsbaren

Het onderwerp van de negende Anna Reynvaan Lezing is de zorg voor dak- en thuislozen en mensen met chronische psychiatrische problemen. De lezing vindt op 10 mei 2007 plaats in de Stadschouwburg in Amsterdam.

 
Spreker is professor Cindy Peternelj-Taylor, hoogleraar Forensic Psychiatric Nursing and Family Nursing aan de University of Sasketchewan, Canada. Zij behandelt de problemen in de zorg voor een groeiend leger dak- en thuislozen, drugsverslaafden, zwervende mensen, draaideurcriminelen en chronische psychiatrische patiënten.
 
Moeilijke patiëntengroepen
Ook verpleegkundigen in ‘gewone’ poliklinieken zien deze patiëntengroepen steeds vaker. Hoe moeten zij met deze vaak moeilijk te benaderen mensen omgaan? Verder gaat Peternelj-Taylor in op de vraag hoe de gezondheidszorg zo in te richten valt dat de zorg voor kwetsbare groepen gewaarborgd blijft.
 
Anna Reynvaan Prijzen
Tijdens het programma zullen ook de jaarlijkse Anna Reynvaan Prijzen worden uitgereikt, zowel een verpleegkundige Praktijkprijs als een Wetenschapsprijs, in de vorm van een sculptuur en een bedrag van 2500 euro. De uitreiking zal plaatsvinden door V&VN-voorzitter Marian Kaljouw.
 Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.