Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Co-assistenten slachtoffer seksuele intimidatie

Een op de vijf co-assistenten is slachtoffer van seksuele intimidatie. Vooral patiënten maken zich daaraan schuldig, maar ook stafleden en arts-assistenten.

Dat blijkt uit een deze week verschenen onderzoek van het studentenplatform van de artsenorganisatie KNMG.
seksualiteit. Opmerkingen over het uiterlijk zijn de meest voorkomende vorm van intimidatie. Verder worden de co-assistenten ongewenst geconfronteerd met persoonlijke vragen over seksualiteit of liefdesleven.
 
Contact
Aan het onderzoek deden 1856 studenten geneeskunde mee. Een op de negen (11 procent) meldde seksuele intimidatie, bij co-assistenten was dat 21 procent. Studenten medicijnen die co-schappen volgen, lopen meer risico omdat ze veel contact hebben met docenten, artsen en patiënten en onderaan in de medische hiërarchie staan.
 

 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.