Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eczeemportaal wint LEVV Innovatieprijs

Vandaag ontvangen Petra Eland en Harmieke van Os van het UMC Utrecht de LEVV Innovatieprijs. De verpleegkundigen winnen de prijs voor hun eczeemportaal, een afgeschermde website voor patiënten met chronisch eczeem.

Dermatologieverpleegkundigen Eland en Van Os handelen  consulten online af, waardoor patienten met eczeem niet steeds voor controle naar het ziekenhuis moeten.
 
Kennis
De dermatologieverpleegkundigen ontvangen van het LEVV (Landelijk Expertise Centrum Verpleging & Verzorging) een cheque van € 2500,-. Volgens de jury verbetert hun eczeemportaal de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. Bovendien levert het tijdwinst op voor arts en patiënt doordat verpleegkundige kennis goed wordt ingezet.
 
Efficiënt
In Nederland hebben ongeveer 400.000 mensen constitutioneel eczeem, een chronische huidaandoening met een onvoorspelbaar verloop. Geplande controles zijn daardoor vaak niet efficiënt. Patiënten komen voor een controlebezoek terwijl het goed gaat met de huid. Juist op momenten dat het nodig is, kunnen zij geen adequate zorg vinden. Met het eczeemportaal ontvangen patiënten zorg op het moment dat het nodig is.
 
Verpleegkundige zorg
Patiënten die voor een consult zijn geweest bij de dermatoloog in het UMC Utrecht, krijgen een inlogcode. De verpleegkundige begeleidt de patiënt online en vraagt eventueel advies aan de dermatoloog. Alleen als de verpleegkundige zorg via het portaal ontoereikend is, vindt poliklinisch consult plaats. Hierdoor krijgt de dermatoloog meer tijd voor nieuwe en spoedpatiënten.
 
Congres
Het LEVV reikt de prijs vandaag uit tijdens het LEVV Congres over patiëntveiligheid in Den Haag
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.