Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eczeemportaal wint LEVV Innovatieprijs

De LEVV Innovatieprijs is dit jaar gewonnen door twee verpleegkundigen uit het UMC. Zij ontwierpen het eczeemportaal. Een afgeschermde website die ervoor zorgt dat patiënten met chronisch eczeem niet steeds voor controle naar het ziekenhuis moeten komen.
Eczeemportaal wint LEVV Innovatieprijs


Het project van dermatologieverpleegkundigen Petra Eland en Harmieke van Os uit het UMC Utrecht heeft uit 75 inzendingen gewonnen. Zij ontvingen de LEVV Innovatieprijs, een cheque ter waarde van € 2500,-. Volgens de jury verbetert hun eczeemportaal de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. Bovendien levert het tijdwinst op voor arts en patiënt doordat verpleegkundige kennis goed wordt ingezet.


Innovatieprijs
De LEVV Innovatieprijs , opgedragen aan Jan Bastiaanse, wordt jaarlijks uitgereikt voor een vernieuwend idee van verpleegkundigen of verzorgenden. De prijs is opgedragen aan de eerste directeur van het LEVV die een voorvechter was van zorgvernieuwing. Naast een prijswinnaar is er een eervolle vermelding. Die gaat dit jaar naar het project voor psychosociale begeleiding van uitbehandelde patiënten met kanker van Arno Dijkman, Thuiszorg Icare Emmen.

redactie - TvV

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.