Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Handwarmertjes voor patiëntjes WKZ

Voor patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht is prikken minder pijnlijk dankzij nieuwe handwarmertjes (hotpacks).
Handwarmertjes voor patiëntjes WKZ

 
Het poli-laboratorium WKZ gebruikt kleine hotpacks om de doorbloeding van de vingers te stimuleren. Hierdoor hoeft er tijdens het prikken minder gestuwd te worden, waardoor kinderen het prikken als minder pijnlijk ervaren.
 
Pijnpaspoort
De hotpack is een van de maatregelen die het kinderziekenhuis heeft genomen om het prikken minder vervelend te maken. Uit onderzoek onder patiënten in het WKZ bleek dat zij minder last van prikken wilden hebben. Het WKZ heeft naast de hotpacks een pijnpaspoort in gebruik genomen. Met het pijnpaspoort kunnen kinderen zelf aangeven hoe ze geprikt willen worden en wat hen daarbij rustig maakt.
 
Kindersymposium
Verder test het WKZ een ‘vaatimager’. Dat is een apparaat waarmee je vooral in een donkere huid beter de aderen kunt zien, waardoor je beter kunt prikken.
Op het poli-laboratorium WKZ worden jaarlijks ongeveer 20.000 kinderen geprikt. De bloedafnames bij patiënten worden gebruikt voor diagnostiek en behandeling. Het ziekenhuis organiseert op 17 maart voor de tweede keer het kindersymposium ‘Dokter, dit vind ik!’ waar wordt gepresenteerd wat er met de verbeterpunten die de patiënten hebben aangedragen is gedaan.
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.