Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MRSA velt hele afdeling ziekenhuis Den Bosch

Na de besmetting van een medewerker en een patiënt heeft de MRSA-bacterie zich verspreid over een verpleegafdeling van het Carolus Ziekenhuis in Den Bosch.

Uit een eerste onderzoek blijkt dat nog vier patiënten en vier personeelsleden besmet zijn geraakt. Een woordvoerster heeft dat gisteren gezegd.
 
Quarantaine
De opnamestop blijft gelden voor de afdeling en het onderzoek naar de verspreiding van de ziekenhuisbacterie is uitgebreid. De quarantainemaatregelen op de afdeling zijn aangescherpt. Op de afdeling liggen nog vijftien patiënten die in strikte isolatie worden verpleegd. Hoe lang de maatregelen gaan duren, is nog niet bekend.
 
Geschrokken
Artsmicrobioloog Nicole Renders van het ziekenhuis reageerde gisteren geschrokken over het bijzonder hoge aantal besmettingen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt nog om welke stam van de bacterie het gaat. Het ziekenhuis zegt dat het niet gaat om de recent in de regio veelvoorkomende variant die varkens bij zich dragen.
 
Overlijden
Voor gezonde mensen levert MRSA weinig gevaar op, maar het genezingsproces van patiënten met wonden, infusen of een zwakke gezondheid kan worden vertraagd. Ze kunnen er ziek van worden of er zelfs aan doodgaan.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.