Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nabestaanden willen schadevergoeding

Twee dochters van een vrouw die september vorig jaar door een brand in de operatiekamer van het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo om het leven kwam, eisen een schadevergoeding. Volgens advocaat B. Holthuis van de dochters van de overleden 69-jarige patiënte gaat het om zogeheten shockschade.

 
'De gebeurtenissen hebben bij de dochters diepe sporen achtergelaten. Wij vinden het niet meer dan billijk dat het ziekenhuis met een schadevergoeding over de brug komt', aldus de raadsman dinsdag. '
 
Ziekenhuis nalatig
De brand ontstond in een verouderde installatie. Het personeel kon tijdig de operatiekamer ontvluchten, de vastgesnoerde patiënte overleefde het niet. Uit extern onderzoek is gebleken dat het ziekenhuis nalatig was. Zo had het personeel van de operatiekamer nooit een brandoefening gehouden en was de medische installatie verouderd. Na het bekendmaken van de onderzoeksresultaten besloot de Raad van Toezicht van het Twenteborg Ziekenhuis op te stappen.
 
‘Voer voor juristen’
Het Twenteborg Ziekenhuis staat open voor een gesprek met de familie om er onderling uit te komen. “De contacten met de familie zijn goed en we gaan serieus onderzoeken wat we kunnen doen'', aldus een woordvoerder in een reactie. Dat betekent niet dat het ziekenhuis op voorhand bereid is te betalen. 'Dat is voer voor de juristen en de verzekeraar van ons ziekenhuis.'
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.