Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nationale Beroepscode V&V gepresenteerd

Op donderdag 8 februari 2007 hebben de voorzitters van NU’91 en V&VN het eerste exemplaar van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden aangeboden aan auteur Anne-Mei The in de Zonnehuisgroep te Amstelveen.

 

De Nationale Beroepscode biedt waarden en normen om goed te kunnen werken als verpleegkundige en verzorgende. De code is ingedeeld in vier thema's: rond beroepsuitoefening, in relatie tot zorgvrager, in relatie tot andere zorgverleners en in relatie tot de samenleving. Hans van Dartel, voorzitter Commissie Ethiek van V&VN , gaf tijdens de presentatie aan dat de beroepscode aanleiding geeft om na te denken over een betere beroepsuitoefening.
 
Zorgvragers
De Nationale Beroepscode is verder van belang voor zorgvragers, andere zorgverleners, zorgaanbieders en de samenleving als geheel. Zij kunnen uit de beroepscode opmaken wat zij van verpleegkundigen en verzorgenden kunnen verwachten.
 
Verspreiden
Vanaf 2005 is gewerkt aan één beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden. V&VN en NU’91 gaan de Nationale Beroepscode verder verspreiden in zorginstellingen en zorgopleidingen.
 

 

redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.