Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Politiek heeft geen oog voor personeelstekort'

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), mist in het nieuwe regeerakkoord aandacht voor de groeiende arbeidsmarktproblematiek in de gezondheidszorg. Wel is de beroepsvereniging blij met het extra geld dat beschikbaar komt.

 
Volgens V&VN zorgt vooral de groei van het aantal kleinschalig wonen-projecten voor een groot personeelsgebrek in de toekomst. De vereniging benadrukt dat deze vorm van zorg goed is voor bewoners, maar wel voor extra krapte op de arbeidsmarkt zorgt.
 
Instroom vergroten
V&VN waardeert het dat de coalitiepartners willen investeren in samenwerking met het veld. Op haar website draagt V&VN oplossingen aan voor de aankomende personeelstekorten: 'De instroom van nieuwe zorgprofessionals moet worden vergroot. Al tijdens de opleidingen moet veel aandacht worden besteed aan bijvoorbeeld de beschikbaarheid van het aantal stageplaatsen en gerichte praktijkondersteuning', aldus V&VN.
 
Beroep verlaten
Goede arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden moeten er volgens de vereniging voor zorgen dat verpleegkundigen niet het beroep verlaten.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.