Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Specialisten vinden dat Inspectie doorschiet

De Orde van Medisch Specialisten bestrijdt dat de voorbereiding van operaties in ziekenhuizen ‘één grote puinhoop’ is. Ook de belangenvereniging van ziekenhuizen NVZ benadrukt dat het ‘meestal goed gaat’ bij medische ingrepen.

Beide organisaties reageren daarmee op een kritisch rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over ernstige tekortkomingen bij de planning van operaties. ‘Dat er op papier zaken fout gaan wil nog niet zeggen dat het in de praktijk ook een zooitje is. 
 
'Nodeloos onrust'
Gebreken in dossiers worden gecompenseerd door de mensen die opereren en die weten waarmee ze bezig zijn’, aldus de Orde. De NVZ vindt dat de Inspectie ‘nodeloos onrust’ veroorzaakt bij patiënten, hun familie en vrienden. ‘Het is beslist niet zo dat de patiënt die geopereerd moet worden per definitie gevaar loopt’, stelt de NVZ.
Hiaten
Het dinsdag gepresenteerde inspectierapport maakt melding van grote hiaten in medische dossiers, van gebrekkige samenwerking tussen de chirurg en de anesthesist en van patiënten die niet goed geïnformeerd worden.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.