Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige met tbc heeft kind besmet

De verpleegkundige met open tbc die werkt op de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch, heeft minstens één kind besmet. Dat bleek donderdag uit een eerste onderzoek naar mogelijke besmettingen.
Verpleegkundige met tbc heeft kind besmet

Het patiëntje, dat met een stoornis aan het afweersysteem op de kinderafdeling van het ziekenhuis lag, heeft open tbc. Twee anderen in de persoonlijke kring van de verpleegkundige zijn ook besmet geraakt, maar hebben geen open tbc ontwikkeld. Dat maakte het ziekenhuis en de lokale GGD donderdag bekend.
 
Controleren
Vorige week woensdag maakte het ziekenhuis bekend dertig tot veertig kwetsbare patiëntjes van de kinderafdelingen uit voorzorg te controleren op tuberculose.
 
Ook in Radboud
Het besmette kind heeft na de opname in het Bossche ziekenhuis ook in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gelegen. Ook in Nijmegen wordt een onderzoek gestart naar de personen met wie het kind in contact is geweest. De onderzoeken van zowel het JBZ als het Radboud zijn nog niet afgerond.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.