Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Beroepskompas voor verpleegkundigen Waterland

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend gaat een digitaal verpleegkundig beroepskompas laten ontwerpen. Het wil hiermee de verpleegkundigen steunen en daarnaast meer inzicht krijgen in de beroepsvaardigheden van de beroepsgroep.

 

De verpleegkundigen in het Waterlandziekenhuis kregen in 2005 al een papieren versie van het verpleegkundig paspoort uitgereikt. Doel: het ondersteunen van verpleegkundigen bij het registreren van beroepsvaardigheden, ook in het kader van de BIG-wet.

 

Competenties

In het beroepskompas is ruimte voor het CV, competenties volgens de BIG en individuele acties volgens het jaarplan. Daarnaast kan een zorginstelling het kompas naar wens aanpassen met bijvoorbeeld onderdelen als leefstijlscan en vitaliteitscan.


De VAR

De Verpleegkundige Adviesraad (VAR) wil dat het (digitale) verpleegkundig paspoort ook tijdens functioneringsgesprekken gebruikt gaat worden. Het paspoort dient dan mede als persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).


De ontwikkeling

Het digitale kompas wordt ontwikkeld door TNO, in samenwerking met Care4ict , het Shared Service Center van drie ziekenhuizen, waaronder het Waterlandziekenhuis.Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.